Your browser is ancient! Upgrade your browser to experience this site.

FAQ


Hebt u de technische fiches en informatie over het gamma van B-Fix gelezen en hebt u toch nog een vraag? Hieronder vindt u heel wat antwoorden.

Niet gevonden wat u zoekt? Vraag ons om hulp via de contactpagina


Welk gereedschap heb ik nodig om een B-Fix terras aan te leggen?

Een terras aanleggen is heel gemakkelijk en vraagt weinig gereedschap. U vindt hier onderaan de lijst van de nodige gereedschap. Let op, de aanlegadviezen worden enkel als indicatie gegeven. De aanlegwijzen kunnen verschillen in functie van het land en zijn regeling, maar ook in functie van het ondergrond waarop het terras aangelegd wordt.

Aarzel niet om verdere informatie aan uw houthandelaar te vragen voor de opbouw van uw structuur.

GEREEDSCHAP:
Enkel de volgende gereedschappen zijn noodzakelijk om een B-Fix terras aan te leggen.

Alvorens te beginnen, maak het volgende klaar:

  • een schroefmachine
  • een houtboor van 4 mm diameter
  • een decoupeerzaag
  • een platte beitel
  • de montage handleiding van de B-Fix One en Border en de Torx-bit die meegeleverd wordt in de B-Fix One en Black One dozen.

Om een perfecte afwerking te garanderen:

  • een cirkelzaagbank
  • een cirkelzaag
  • een bovenfrees om de 45° hoeken te maken

Is het nodig om een structuur zo horizontaal mogelijk?

Ja, maak uw structuur zo horizontaal mogelijk, daarmee zal u de taak flink vergemakkelijken. Daarvoor is een regelmatige ondersteuning noodzakelijk. Dat kan door middel van glazenmaker stutten in polypropyleen maar ook door middel van planken resten.

Welke hout gebruik ik voor mijn structuur?

Gebruik voor de structuur als de bedekking, hout van een identieke duurzaamheidklasse. U zult daarmee vermijden om uw structuur te moeten vervangen terwijl de bedekking nog talrijke jaren kan meegaan. En gebruik inox schroeven voor de montage van de structuur.

Is het nodig om voor te bereiden voordat je een schroef B-Fix?

Dankzij zijn zelfborende schroef, is de voorboring niet meer noodzakelijk. Een Torx bit is genoeg om de B-Fix in hardhout te fixeren.

Hoe de minst mogelijke ruimte tussen de platen hebben?

Druk de B-Fix in tot het einde van de groef om de spatie tussen de planken te verkleinen en om de optimale werking van de B-Fix te waarborgen. Gebruik parket riemen voor de grote lengtes. Dat zal regelmatige spaties tussen de planken geven voor dat u ze vastmaakt. Laat een uitzettingsvoeg van minimum 5 mm tussen uw vloer en omgevende muren.

Wat is de ideale afstand met Ipe latten van 20mm?

Met planken van 20 mm dikte, plaats de onderbalken om de 40 cm om een buiging in de planken te vermijden.

B-Fix vereist speciaal onderhoud?

Nee, maar onderhoud regelmatig uw terrasplanken om hun levensduur te verlengen. B-Fix raadt de producten van het merk Durieu aan voor het onderhoud van hard- en zachthout.

Ik heb wasvlekken op mijn planken, is dat normaal?

De meeste hardhoutplanken worden met was op de uiteinden behandeld. Dit om de planken te beschermen tijdens het transport. In dit geval dienen de uiteinden lichtjes afgekort te worden om een proper kant te krijgen. Voor de kopsekant mogen de planken tegen elkaar geplaatst worden.

Mogen Padouk planken van 19 cm breedte met de B-Fix geplaatst worden?

Talrijke projecten zij al geplaatst met planken van 190 mm breedte. Daarvoor dienen de planken minimaal 25 mm dik te zijn. Het vochtgehalte moet ook perfect gecontroleerd worden. Zie technische fiche van de B-Fix One.

ONZE PRODUCTEN

B-Fix biedt een uitgebreid gamma van bevestigingssystemen en accessoires voor een vlotte plaatsing en perfecte afwerking.

Ontdekken

Onze verdelers

Op zoek naar een verdeler? Klik hier om een verdeler in de buurt van uw bouwterrein te vinden.

Meer infos

Neem contact met ons op

Een vraag, suggestie of zin om uw ervaring te delen? Het team van B-Fix neemt graag contact met u op.

Contact